Овогодишњи 8-и по реду Београдски Летњи Спортски Камп на Ади “Острво Спорта”, почиње 17.06 и трајеће све до краја школског распуста 01.09.2024, кроз укупно 11 спортских недеља.

Јединствен и веома богат летњи београдски спортски програм Острво Спорта.

Креиран и организован посебно Летњи Камп за Предшколце, а посебно Летњи Камп за Школарце.

Током боравка на кампу могуће је похађати и Превентивно-Корективни Програм.

Дијагностика и програм креирани на основу прецизно измереног и утврђеног телесног статуса детета у савремено опремљеном Центру за Спортско Усмеравање “ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ” од стране експерта.

Спортски камп се спроводи радним данима од понедељка до петка као целодневни боравак у спортским активностима са оброцима (доручак, ужина, ручак)  у ресторану „Sunset„ или само “Спортско Преподне” или “Спортско Послеподне” без оброка.

ИНФРАСТРУКТУРА

РЕСТОРАН “Sunset„ ЈЕ ДОМАЋИН СПОРТСКОГ КАМПА. Најлепши и најуређенији ресторан на читавој Ади Циганлији са јединственим погледом на Београдско море идеална је база за Летњи Спортски Београдски камп. Читав амбијент, раскошно уређена башта ресторана са сјајно уређеним игралиштем за мању децу али и тереном за старију, уз предивну и подробно обезбеђену плажу и део купалишта чине све што нам је потребно. Све остало нам је на најбогатијем спортско – рекреативном комплексу у Србији доступно захваљујући возићу Аде.

Окупљање деце је сваког јутра од 8 до 9 часова, а и преузимање у периоду од 16 до 17 часова у просторијама ресторана „Sunset„. Баш у тим периодима другари су најчешће у веома лепо уређеном паркићу са песком или школарци у ограђеном и уређеном терену за игре са лоптом који су одмах до ресторана.

Све оброке нам припрема и сервира особље ресторана „Sunset„. Поред тога што се оброци сервирају у предивном амбијенту ресторана што чини посебан доживљај за децу, родитељи могу бити пресретни због чињенице да је јеловник креиран да чини надасве здраву и избалансирану исхрану детета. Оброци се праве од свежих и пажљиво бираних намирница.

За обедовање на располагању нам је како башта тако и објекат. У случају лошег времена које је лети углавном краткотрајно и пролазно, на располагању нам је цео спрат објекта ресторана (преко 300м2), мултифункционалан, погодан и за многе покретне игре и активности. У том простору се организују свакодневно креативне радионице и друштвене игре (шах, дечије карташке игре, не љути се човече, твист и др….), а у случају лошег времена и покретне игре, плесне коореографије…

За „Спортове на Води“ који су по програму од 10 до 11ч користимо уређену и обезбеђену плажу ресторана„Sunset„ која има столицу за спасиоца из редова тима Аде, а из нашег тима потичу два преостала спасиоца. Спортови на води су многима најинтересантнији део дневног програма, а како и не би кад је лето и кад је програм тако богат и садржајан. Поред многобројних игара у води уз веома богат асортиман реквизита, деца пролазе кроз обуку пливања или усавршавање техника пливања, уче или усавршавају скијање или бордање на води.

Од 11ч седамо на „Возић Аде“ који нас свакодневно развози на различите спортске терене у складу са недељним програмом,. Око 14 часова истим “Возићем Аде” враћамо се назад на ручак.

Ада је један од највећих спортских комплекса са невероватном разноликошћу што нам пружа нестварне услове за веома богат и свестран спортски програм. “Скијање наводи” нпр. реализујемо у скијашком клубу на крају језера.

“Вожњу бицикле и ролера” – како стазу око језера тако и многе друге стазе на Ади, за боље и искусније возаче, правац према „Београду на Води“, вожња бицикле ван стазе по Ади, а за обуку и учење користимо терене у близини „Бицикл Центра“ који нам стоји на располагању са свим својим гуралицама, бициклама на три или са помоћним точковима, бициклама различитих величина и намена којим спроводимо ефикасну и рационалну обуку. Поједини другари у једном дану науче возити бицикл на два точка. Наши чланови са четири године науче возити бицикл на два точка.

Ада данас има велики број терена за спортове са лоптом који су пресвучени, што повећава безбедност, даје самопоуздање за слободну спортсјку игру. Међутим наш богат асортиман спортских реквизита пружа нам могућност да терен поставимо и на травнате површине којих на Ади има и у пошумљеним деловима што нам пружа могућност да и најтоплије дане испоштујемо предвиђени спортски програм. Поседујемо посебне справе (кошеве, голове, мреже…) и реквизите који су димензија прилагођени за децу узраста од 4 до 8 и посебно од 8 до 15 година.

Кошаркашки Терени,

Фудбалски терени,

Одбојкашкин терени на песку, наша поставка за одбојку на трави,

Рукометни терени.

Гимнастички Полигон са вежбама на справама који уз наше справе и реквизите пружаје јединствене услове за акробатику и гимнастику у природи.

Атлетски вишебој – постављамо на тартан теренима или већим уређеним травнатим површинама у близини Бицикл Центра

Моторички полигон – постављамо у различитим пошумљеним деловима Аде, где уз уређене справе и терене постављамо и велики број реквизита из нашег богатог асортимана.

Вештачка стена али и многе друге справе и пењалице на Ади које користимо за програм пењања.

Мини Голф терени,

Орјентиринг стазе,

Трим стазе …

И тако редом за сваки део програма имамо сјајне услове.

Програм кампа обухвата све спортове.

Користимо многе предности Аде Циганлије, отворен простор, чист ваздух, боравак у природи, многобројни спортски терени, а све смо зачинили богатим програмом и нашим богатим асортиманом справа и реквизита за децу.

Простор за спортки програм смештен је у хладу и пошумљеним деловима острва…

тако да деца нису директно изложена Сунцу и нема могућности да њихова нежна кожа поцрвени или дође до сунчанице.

Сам програм прилагодљив је свим временским приликама.

ДНЕВНИ ПРОГРАМ
И ВРЕМЕНСКИ РАСПОРЕД
СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ

Окупљање деце је сваког јутра од 8 до 9 часова, а преузимање у периоду од 16 до 17 часова у просторијама ресторана „Sunset„.

  • 8-10ч Игре и доручак

Доручак се служи од 8:30 до 9 у башти ресторана „Sunset„. Након доручка предшколци се играју у паркићу, а школарци елементарних игара.

Од 9:40 су припреме за СПОРТОВЕ НА ВОДИ које почињу око 10ч. Одржавају се искључиво у обезбеђеном делу плаже ресторана. У нашем тиму су два сертификована спасиоца, а трећи је из спасилачког тима Аде који је на столици. Наш тим има 17 година искуства у летњим спортским камповима. Са децом су искључиво селектовани спортски педагози, дипломирани професори спорта и физичког васпитања са потребним знањима и вештинама. Деца која не знају да пливају имају обуку, они који знају усавршавају пливачку технику, играју ватерполо, одбојку или кошарку у води или се забављају са нашим бројним реквизитима.

  • 10-11ч Спортови на води

У зависности од временских прилика и дечијих жеља за спортовима у води, а у периоду између 11 и 11:30 укрцавамо се у возић „АДЕ“ са ужином и прелазимо на другу страну језера, у пошумљени део Аде где нам је поставка спортских активности према недељном програму.

  • 11:15 Возић

Спортске активности одвијају се по многобројним спортским теренима и објектима широм Аде, а у складу са недељним распоредом ОСТРВО СПОРТА.

Да ли вам је познат живописнији, интересантнији и разноврснији спортски комплекс? Посебан квалитет овог кампа јесте инфраструктура спортског комплекса на Ади и боравак ваше деце на спортским активностима у природи

  • 11:45 Спортске активности

  • 14 до 14:30 Возић

Oko 14ч завршавамо са спортским програмом и поново се укрцавамо у „АДА ВОЗИЋ“ и одлазимо на ручак који је у 14:30.

  • 15:30 – Изборни програм

  • Креативне радионице;
  • Друштвене иге;
  • Заборављене игре;

Након ручка почиње изборни програм све до преузимања деце.

 

БЕЗБЕДНО ОСТРВО СПОРТА


ДЕЦА СУ НАЈВРЕДНИЈЕ ШТО ИМАМО! ЗАТО СМО СЕ ПОБРИНУЛИ ДА ТОКОМ ЛЕТЊЕГ СПОРТСКОГ КАМПА НА АДИ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ БУДЕ НА ПРВОМ МЕСТУ.

Безбедност деце током боравка на летњем спортском кампу је на веома високом нивоу.

Безбедносни систем изграђен за сваку спортску тематску целину посебно, кроз више ланаца сигурности уз специфичне, појединачне и заједничке задатке свих чланова тима. У тиму се налазе два сертификована спасиоца са посебним задацима у току спортова на води.

Трећи спасилац је из редова спасилачког тима Аде, са којима чврсто сарађујемо и у сталној смо комуникацији.

Пре спортова на води које завршавамо до 11ч (док није јако сунце) деца се обавезно мажу кремама које ви родитељи припремате у складу са типом коже вашег детета.

Деца нису на сунцу током спортског програма, а ако је то из неког разлога за неко време случај обавезно је ношење, качкета или капе.

Рехидратација се врши константно. Свако дете има своју флашицу за воду која се више пута у току дана пуни свежом пијаћом водом.

Ресторан нам припрема свежу храну од пажљиво бираних намирница који се набављају од поверљивих добављача који испуњавају све стандарде контроле квалитета.

Свака спортска активност због својих безбедносних специфичности се пажљиво припрема са најискуснијим из те области спорта.

Ексцеси се до сада нису дешавали, а највеће повреде су биле огреботине и одеротине које се одмах на лицу места збрињавају од стране особе посебно обучене и припремљене за те случајеве.

ПРОГРАМ ОСТРВО СПОРТА

Јединствен, богат спортски програм за школску и предшколску децу на Ади. Креирао га је искусан тим педагога и професора спорта Покрета за Здраву Децу, “ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ”- који је надасве познат по безбедном, креативном и квалитетном програму који ужива поверење родитеља.

Програмом кампа обухватили смо све спортове, користећи све што је на Ади доступно, а уз велики асортиман наших спортских справа и реквизита за децу. Простор за спортки програм је у хладу, у пошумљеним деловима острва, а програм прилагодљив тренутним временским приликама.

Високо-професионалан, селектован тим спортских педагога.

Свако од нас поседује многа искуства у различитим спортовима. Свакодневно се бавимо правилним телесним развојем, унапређењем моторичких способности, ширењу спортских умећа и вештина деце узраста од 3 до 12 година кроз многобројне различите спортске програме. Више десетина реализованих спортских кампова у земљи и иностранству чине наш летњи програм и рад јединственим и посебним…..

Зоран Панић

ОРГАНИЗАТОР СПОРТСКИХ ИГАРА СА ЛОПТОМ, СПАСИЛАЦ, БЕЗБЕДНОСТ СПОРТОВА НА ВОДИ
Vasiljevic Marko

Марко Васиљевић

ОРГАНИЗАТОР АТЛЕТСКИХ АКТИВНОСТИ, СПАСИЛАЦ

Стефан Илић

ОРГАНИЗАТОР АКРОБАТИКЕ

Јована Лазић

ОРГАНИЗАТОР ОРЈЕНТИРИНГА, ПЕШАЧЕЊА И СНАЛАЖЕЊА У ПРИРОДИ

Ања Годић

ОРГАНИЗАТОР ЗАБОРАВЉЕНИХ ИГАРА

Јован Лаушевић

ШЕФ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Митровић Марина

ЕЛЕМЕНТАРНЕ ИГРЕ
Kojic Milan

Милан Којић

ОДГОВОРНО ЛИЦЕ ПРОГРАМА «ОСТРВО СПОРТА»

 

Школица спорта “Покрет за окрет”