Како припремити дете за камп

Како би ваше дете уживало током летњег кампа и безбедно учествовало у свим спортским активностима веома је важно да га на прави начин припрермите и спакујете све потребне ствари.

Молимо Вас да обавезно попуните

ЗДРАВСТВЕНО СПОРТСКИ УПИТНИК

Уколико постоје специфичне потребе или навике детета скрените пажњу координатору програма проф. Зорану Панић 064/64 99 622.

Ако постоје проблеми у понашању вашег детета молимо Вас да нам укажете на њих како би могли заједнички да проблем у понашању решавамо. Нормално је да деца пролазе кроз различите фазе понашања у свом развоју. На нама је да их схватимо и  помогнемо им. Није то увек једноставно али уколико се потрудимо увек се пронађе начин како да дете усмеримо и научимо.

Један од примарних циљева кампа је развој самопоштовањa и самопоуздањa код деце. А то је могуће уколико поштујемо једни друге, уколико поштујемо различитости које свако од нас носи,  уколико смо у стању да помогнемо другару, уколико желимо де се уз поштовање правила једни са другима играмо и бавимо спортом.

Веома нам је важно да се деца током кампа лепо осећају и друже. Трудимо се да створимо амбијент и услове у којима могу да изграђују своју личност кроз интеракцију са другом децом и нама одраслима који се о њима бринемо. Поштовање правила понашаља је основни предуслов за стварање таквог амбијента.

ОСНОВНА ПРАВИЛА ПОНАШАЊА

(Молимо Вас да упознате децу са правилима. Уколико полазник не поштује правила и након више опомена и обраћања родитељу биће му ускраћена могућност да камп похађа)

* Није дозвољено ношење и употреба мобилних телефона. Уколико из неког разлога дете има мобилни телефон код себе нужно је да га преда по пријему и уласку у камп. Уколико будемо пронашли телефон код детета биће му привремено одузет.

* Обавезно је учешће у спортским активностима и играма.

* Није дозвољено доношење хране, сокова и грицкалица сем у изезутним случајевима када је неопходно организатора обавестити барем дан унапред

* Обавезна припрема и ношење заштитне опреме по препоруци организатора

* Није дозвољено напуштати своју групу, а да се не јавите свом тренеру макар то био одлазак у тоалет или да попијете воде. Тренера увек обавештавам када напуштам групу и имам неке потребе.

* Камп деца Не могу да напусте уколико се нису јавили тренеру. Одлазак из кампа без пратње родитеља или другог старијег лица је могућ уз писмену сагласност родитеља.

* Поштовање и уважавање сваког другара али и трнера и особља које ради у кампу и стара се о здравом амбијенту

*  Забрањено је кидати гране, ломити младице, цвеће или на било који други начин уништавати добра природе на Ади и лепо уређен амбијент самог ресторана

* Конфликте решавамо искључиво мирним путем

* О сваком проблему и потреби које имам обавезно обавештавам тренере

* Спреман сам да помогнем својим другарима вршњацима са којима проводим време и играм се али сам исто тако кадар да помогнем и другима у кампу јер ме то чини сретним и поноситим.

* Уколико нисам учесник, а опет приметим проблем, конфликтну ситуацију или било шта лоше одмах о томе обавештавам најближег тренера.

Како припремити и шта све садржи ранац за спортски камп

Дете на спортски камп доводите у спортској опремни спремни да одмах учествују у спортској активности и игри.

Обавезна спортска опрема за камп су:

Чарапе (довољно дуге да се не нажуља пета), спортске патике (у којима дете може да трчи и скаче, а да се не повреди), мајица и шорц (девојчице могу и хеланке или скраћене хеланке), качкет или нека друга заштитна капа, ако користи и зна да сачува и наочаре за сунце.

Нужно је да дете учествује у паковању и буде уопзнато са садржајем ранца. Замолите дете да води рачуна о својим стварима и да их након коришћења врати на своје место. Наравно да смо ми ту да детету здушно у свему помогнемо.

Ранац треба да садржи:

* Преобуку: чарапе, патике, мајица и шорц

* Флашица за воду

* Заштитну крему коју ви користите са фактором за сунце (упакујте у мању кесицу).

* Опрему за спортове на води: сандале пре него папуче, купаће, пешкир, ако имате и наочаре за пливање.

* Понедељком и Четвртком је вожња бицикли и ролера.

Уколико ваше дете жели да вози ролере нужно је да понесете своје.

Бициклу не можете користити своју.

Заштитну опрему за вожњу бицикли и ролера сами обезбеђујете! Није могућ закуп.