МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ЛЕТЊИ СПОРТСКИ КАМП ГРЧКА
„КАЛИВАС“

Термини и цене кампова:

I термин: 01.Aвгуст – 09.Август 2024.г  – Цена = 495 €

• трајање летњег кампа: 8 (осам) спортских дана / (7) седам ноћења
• Пун пансион (три главна оброка, плус 2 ужинe)

Програм похађају деца у три различите засебне узрасне категорије по посебном програму:

 • од 4 до 7 година –     предшколски узраст;
 • од 8 до 11 година –   млађи школски узраст;
 • од 11 до 14 година – старији школски узраст;
 • чак можемо рећи да постоји и 4 група коју би претстављали предводници група, а коју заправо чине наши стари чланови старији од 14 година који заправо раде за свој боравак и хонорар.

У нашој организаији “Каливас”  међународни летњи спортски камп Грчка је јединствен летњи камп који за децу представља целодневни забавни програм у спортским активнотима и игри на мору и боровој шуми. За наше другаре одабрали смо предео на мору са специфичним природним одликама које подстичу регенеративне и одбрамбене механизме организма. Како би унапредили имунитет и опште здравље наших другара кампера креирали смо посебан програм. Руже ветрова овог предела уз борове шуме које се спуштају са планина и само море чине ваздух окрепљујућим и регенеришућим за читаво тело, а нарочито дисајне органе и кожу…

 

Основне информације о кампу

Међународни дечији летњи спортски камп Грчка „Каливас“ смештен је тик уз морску обалу, окруженом величанственом боровом шумом, у симпатичном месту Метаморфозис, Ситонија, Халкидики. Сама локација поседује велики број погодности које пружају деци, а нашим другарима, боравак у мирном, сигурном и чистом окружењу, са богатом спортском инфраструктуром. Место је познато по броју
сунчаних дана и окрепљујућој летњој клими.

Летњи спортски камп Каливас један je од највећих и најбољих летњих кампова у Грчкој. Камп је основао г. Георгиос Каливас 1977 године, настивник физичког васпитања коме је за потребе кампа уступљен посед Свете Горе. Програм рада летњег кампа у потпуности је подређен потребама и задовољству деце, са богатим спортско-рекреативним садржајима. Kамп заузима простор од 20 хектара усред борове шуме, а смештен је на обали мора у селу Метаморфозис на Халкидикију. Место са изванредним спојем нестварне природне лепоте околних планина и дубине плавог Медитерана.

Циљ летњег кампа Каливас је да деци током њиховог летовања пружи безбедно, здраво и едукативно окружење пуно забаве и спорта. Истовремено у прекрасном медитеранском окружењу деца уживају и проводе уравнотежено и летовање пуно задовољства и среће, са циљем да се опробају у различитим спортским и узбудљивим активности у природи.

Адреса : Metamorfosis, Halkidiki Teл.+30 23750 61240, +30 23750 61340; sajt : www.kalivas.com

ИНФРАСТРУКТУРА КАМПА

У склопу летњег спортског кампа Грчка КАЛИВАС налази се амбуланта која пружа здравствене услуге са стручним медицинским особљем доступним током 24-часа.

 

Од за нас посебно значајних спортских објеката и објеката за забавни програм камп поседује:

  • 4 фудбалска терена са вештачком травом;

Велики број наших другара полазника кампа гледају да сваки слободан тренутак проведу на фудбалским теренима. Борова шума доминира кампом, заправо камп је у боровој шуми, а тако и фудбалски терени што чини амбијент интересантним и лепим, а мирис ваздуха посебним, мирис борове шуме на обали мора…Свима нам је јасан здравствени аспекат оваквог амбијента.

  • 3 кошаркашка игралишта;

Веома често на кошаркашким игралиштима су млађе селекције тимова грчких клубова који у “Каливас” камп долазе на припреме. У нашем тиму се увек налази одређен број кошаркаша који са великим задовољством у своје слободно време одмеравају снаге на баскету са својим вршњацима грцима. Често су то спектакуларни баскеташки сусрети пуни страсти и борбе за одбрану славе надасве чувене српске кошарке…

  • 3 терена за одбојку;

Када је одбојка у питању за тај спорт се најчешће у нашој групи опредељују девојчице. Мада то није увек правило. Некада се и мушка екипа определи за одбојку и тако поделе прелепе спортске тренутке са својом сестром или другарицама

  • 1 тениско игралиште и више десетина стонотениских столова;

Ретко се дешава да неко од наших другара изрази жељу да игра тенис мада се и то дешавало. Много чешће се другари организују и направе турнир у стоном тенису или се направи неки ривалетет међу другарима па сваки свој слободан тренутак гледају да одмере снаге.

  • 1 олимпијски базен;

Наши другари стално захтевају од нас да организујемо одлазак и активности на прелепом базену у кампу. Међутим ми то нерадо чинимо јер смо на мору и наш став је да је много здравије и боље за нас који живимо у континенталном делу да што јемогуће више времена проведемо на плажи и на мору. Одлазак на базен организујемо најчешће два пута за време нашег боравка, поред одлазака наших другара који се пријаве за такмичења у пливању који се организују на нивоу свих учесника међународног какпа.

   • 1 шах на отвореном;

  Такмичења у шаху у зависности од другара који су присутни у кампу могу бити веома гледана и посећена. Некада се дешава да организујемо турнир у шаху.

 •  
   • 2 биоскопа;

  Од наших другара кампера, најмлађи су они који најређе гледају цртане филмове и то увек након вечере, а пре повечерја. Буквално на цртане одлазе након биоскопа да би се смирили. Не ретко се дешава да нико не стигне ни до половине цртаног, сви заспе, а ми их преносимо до кревета који су на неких 20 до 30 корака од биоскопа.

 • 3 дискотеке (денс арене) наткривене;

То су углавном места на која се окупљамо непосредно пред ручак како би одиграли омиљене кореографије или научили неку нову и наравно најстарији другари након завршеног вечерњег програма ту се окупљају и друже са својим вршњацима грцима, кипранима, русима, бугарима, македонцима и наравно србима.

 

  • 3 терена за разне спортске и рекреативне активности.

То су терени на којима се организују разна такмичења више забавног карактера у току тзв. вечерњег програма.

 

ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ИГРЕ И АКТИВНОСТИ НА ПЛАЖИ:

Песковито / шљунковита, засебна плажа са туш кабинама и тоалетом који су у непосредној близини, а опет ван плаже.

Поседујемо велики број спортских реквизита за забаву и спортске активности на води и самој плажи.

ВОДЕНИ ПАРК (велики реквизити у води на надувавање)

  • Велики тобоган;
  • Диносаурус – на кога се деца неумерно пењу, јашу га, леже на њему, гурају се, бацају се у воду;
  • Велики водени ваљак – на кога се деца такође неумерно пењу, јашу га, леже на њему, гурају се, бацају се у воду;
  • Ватерполо голови;
  • Велике пењалице на води;

РЕКВИЗИТИ ЗА СПОРТОВЕ НА ПЕСКУ (ПЛАЖИ)

  • Голови за фудбал на песку;
  • Мреже за одбојку на песку;
  • Мреже за бадминтон на песку;
  • Рекети за грчки тенис;
  • Кануи за обуку веслања и турнир у веслању;
  • За најмлађе поседујемо велики број реквизита за игре на песку и прављење кула и двораца на песку;
  • Реквизити за полигоне као у „Surviver-у“

СМЕШТАЈ

Деца спавју у симпатичним кућицама чији зидови су клизни и које често држимо отвореним због предивног мириса мора и борове шуме у којој се кућице налазе. Број деце по собама је од 8 до 10 деце. Кућице су под крововима, а у собама се налази 4-5 кревета на спрат.

 

Програм кампа обухвата све спортове.

Користимо многе предности кампа КАЛИВАС-а, море уз борову шуму, због руже ветрова ваздух посебних карактеристика и квалитета, 24 часа боравка у чистој природи, многобројни спортски терени и инфраструктура, а све смо зачинили богатим програмом и нашим богатим асортиманом справа и реквизита за децу.

Простор за спортки програм смештен је у хладу и пошумљеним деловима кампа…

тако да деца нису директно изложена Сунцу и нема могућности да њихова нежна кожа поцрвени или дође до сунчанице.

ДНЕВНИ ПРОГРАМ
И ВРЕМЕНСКИ РАСПОРЕД
СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ

Дневни распоред активности и програм летњи спортски камп Грчка Каливас креирани су са циљем да подстакну одбрамбене и регенеративне механизме код деце. Топло препоручујемо камп за сву децу која имају проблема са респираторним органима и респираторним системом, за децу која су често болесна током године али и сву здраву децу како би остала здрава и како би била здравија.

 • 6:30ч Буђење и јутарња хигијена.

 • 7:00ч Јутарња гимнастика.

Са аспекта здравља најзначајнија активност. Разлог лежи у чињеници да се налазимо на обали мора у боровој шуми у месту са специфичним климатским карактеристикама. Познато је да су јонизујућа зрачења која су карактериситика оваквих места са наведеним природним одликама најјача у раним јутарњим часовима. Из тог разлога јутарња гимнастика је обавезни програм кампа.

  • 8:00ч Доручак

  • 9:00ч Плажа, активности и игре на песку и у води.

Током нашег дана у летњем спортском кампу највише времена проводимо у активностима на плажи и у води. И то искључиво у периодима дана када су УВ зрачења на најнижем нивоу. И поред тога гледамо да децу што је могуће више заштитимо качкетима, кремом, некада од деце захтевамо да обуку мајце када осетимо или знамо да је повећано зрачење.

 • 10:00ч Обука и вожење кајака, такмичење у кајаку.

Већ од другог дана боравка у летњем спортском кампу када се наши другари навикну на климатску промену, опусте у води и подсете својих пливачких знања и умења крећемо са обуком и усавршавањем техника веслања. Три дана пред крај нашег боравка у летњем спортском кампу крећу квалификације, полуфинала и последњи дан финала у кајаку. Деца се такмиче по узрасту али постоји и суперфинале где се такмиче победници све три узрасне категорије. Дешавало се да победници најмлађе групе постану апсолутни шампиони.

 • 11:00ч Обука пливања, усавршавање технике, тренажно пливање.

Већ први дан се полазници летњег кампа тестирају и одреде групе у складу са познавањем пливачких техника у којима ће наши другари учити или усавршавати пливачке технике. Промене и напредак по групама у пливачком знању је увек могућ што се свакодневно и дешава. Не ретко су у нашем кампу другари који су државни прваци у одређеним пливачким дисциплинама или другари који су већ успешни ватерполисти. Постоје групе апсолутних почетника али и веома искусних и успешних пливача.

 • 12:30ч Зумба, модеран плес.

Одмах након наставе пливања, по повратку са плаже деца се успут истуширају, пресвуку и излазимо у арену која је надомак трпезарије и крећемо са зумбом или модерним плесом. Можемо слободно рећи да сваки дан долазимо на ручак у предвном готово еуфоричном расположењу.

Кореографије

 

 • 13:30ч Ручак

 • 14:00ч Сладолед

 • 15:00ч Друштвене игре за основце и паркић у предивном хладу борове шуме.

Од 15 часова је у кампу обавезан одмор све до 16:30 када се служи ижина. Међутим већина наших другара не жели да одмара тако да их водимо у паркић којисе налази у ебелом хладу или када су старија децау питању за њих организујем друштвене игре. Ретки то време користе за читање или одмор.

 • 16:30ч Ужина

 • 17:00ч Плажа

 • 17:15ч Игре и активности на песку и у води.

Као и током преподневног боравкам на плажи обавезан програм су поред игара и активности на плажи и у води, обука и усавршавање веслања и пливања. Тако да током сваког дана можемо рећи да имамо 2 обавезна часа обуке пливања и веслања…Наравно да се током нашег десетодневног боравка неки другари уморе те се у тим данима одржава по један час обуке дневно, пре или послеподне.

 • 17:45ч Обука и вожење кајака, такмичење у кајаку

 • 18:30ч Обука пливања, усавршавање технике, тренажно пливање

 • 20:00ч Вечера

 • 20:30ч Фудбал, девојчице плес

 • 21:30ч Вечерњи програм у кампу

 

 • 22:00ч Предшколци спавање, најмлађи у 21 ч

 • 22:30ч Дискотека за старију децу

 • 23:30ч Лаку Ноћ!!!

ЦИЉЕБИ И МИСИЈА ЛЕТЊЕГ КАМПА

 • Унапређење здравља детета кроз посебно креиран систем и програм;
 • Спортски програм има за циљ да унапреди умеће и самопоуздање на индивидуалном и тимском нивоу, да поправи физичку снагу и кондицију;
 • Учинити јединствено искуство и летовање за децу узраста од 4 до 14 година;
 • Организовање за свакодневни живот значајне радионице и едукативне програме;
 • Организовање и спортских и уметничких активности;
 • Организовање излета прилагођених индивидуалним способностима деце да би дошао до изражаја њихов таленат и да би се охрабрио напредак;
 • Подстицање пријатељства међу децом, поштовање индивидуалних различитости, културне и традиционалне различитости;
 • Развијање тимског духа и сарадње;
 • Учење младих људи како да предузму прве кораке далеко од куће с циљем да постану одговорнији и самоуверенији;
 • Буђење жеље за откривањем нечег новог и учењем кроз подстицање активног учествовања у свим дневним активностима;
 • Стварање свести о поштовању и очувању природне средине.

 

БЕЗБЕДНА ДЕЦА У СПОРТСКОМ КАМПУ ГРЧКА

СИСТЕМ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ У МНОГИМ СПОРТСКИМ АКТИВНОСТИМА КОЈЕ РЕАЛИЗУЈЕМО РАЗВИЈАМО ВЕЋ ПУНИХ 20 ГОДИНА.

СВАКО ОД НАС У ОБЛАСТИ СВОГ СПОРТСКОГ И ПЕДАГОШКОГ ИСКУСТВА. ИСТИЧЕМО ДА СУ СВИ РЕАЛИЗАТОРИ ПРОГРАМА СЕЛЕКТОВАНИ ВИСОКО ОБРЗОВАНИ СПОРТСКИ ПЕДАГОЗИ СА ОДГОВАРУЈУЋИМ ЛИЦЕНЦАМА ИЗ ОБЛАСТИ БЕЗБЕДНОСТИ  НА КУПАЛИШТИМА И СПОРТСКИМ ОБЈЕКТИМА.

КАМП “KALIVAS” ЈЕ СВЕ УЧИНИО КАКО БИ ДЕЦА БИЛА БЕЗБЕДНА ТОКОМ БОРАВКА У КАМПУ ЈЕР ЈЕ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НЕЈЗНАЧАЈНИЈИ ФАКТОР И ГАРАНТ ОПСТАНКА КАМПА И ЗА БУДУЋА ВРЕМЕНА.

Безбедност деце током боравка на летњем спортском кампу се непрекидно унапређије, усавршава и одржава на веома високом нивоу.

Систем безбедности изграђивали смо за сваку спортску тематску целину посебно. Безбедносни систем је грађен кроз више ланаца сигурности у којима сви чланови тима уз специфичне, појединачне и заједничке задатке учествују. У тиму су три сертификована спасиоца са посебним и кључним улогама и задацима у току спортова на води (на плажи или на базену). Такође  независно и мимо нашег безбодносног ситема током боравка деце на плажи и током боравка деце на базенима домаћин кампа “Kalivas” спроводи свој безбедносни систем у складу са војим безбедносним правилима и мерама. У обавези смо и дужни да се повинујемо општим безбедносним правилима кампа, што ми увек радо и чинимо.

Пре изласка на плажу и пре спортова на води које завршавамо до 12ч (по грчком или 11ч по српском времену док није јако сунце) деца се обавезно мажу кремама које ви родитељи припремате у складу са типом коже и осетљивости вашег детета.

Деца јесу на сунцу током спортског програма на плажи али у периоду дана кад су зрачења прихватљиво, а ако је из неког разлога повећано зрачење обавезно је ношење, качкета или капе, беле мајце дугих рукава или мајци са заштитом од УВ зрачења.

Рехидратација се врши константно. Свако дете има своју флашицу за воду која се више пута у току дана пуни свежом пијаћом водом која се налази у близини плаже.

Кухиња у кампу ради непрекидно како би нам за сваки оброк припремили свежу храну.  Кухиња редовно и свакодневно допрема пажљиво биране намирнице који се набављају од поверљивих добављача који испуњавају све стандарде контроле квалитета. Храна и вода су у дечијем кампу “Kalivas” што је и разумљиво у посебном безбедносном систему и правилима.

Свака спортска активност због својих безбедносних специфичности се пажљиво припрема са најискуснијим из те области спорта. А у нашим тиму има и искуства и младости.

Већи ексцеси се до сада нису дешавали, а највеће повреде су биле огреботине и одеротине које се одмах на лицу места збрињавају од стране лекара и медицинског особља који су 24 часа отворени, а налазе се у срцу кампа надомак базена.

Високо-професионалан, селектован тим спортских педагога.

Тим стварамо већ више од 20 година. У тиму су професори спорта који су у педагошком раду са децом 20, 18, 17 година али и они млађи који уче од нас искусних. Свако од нас поседује многа искуства у различитим спортовима.

Свакодневно смо у раду са децом у ком се бавимо правилним телесним развојем, унапређењем моторичких способности, ширењу спортских умећа и вештина деце узраста од 3 до 12 година кроз многобројне различите спортске програме. Више десетина реализованих спортских кампова у земљи и иностранству, лети на мору, језеру, планини, зими такође на планини ски камп чине наш летњи програм и рад јединственим и посебним и сваке године напреднији и бољи…..

Зоран Панић

ОРГАНИЗАТОР СПОРТСКИХ ИГАРА СА ЛОПТОМ, СПАСИЛАЦ, БЕЗБЕДНОСТ СПОРТОВА НА ВОДИ
Vasiljevic Marko

Марко Васиљевић

ОРГАНИЗАТОР ЈУТАРЊЕ ГИМНАСТИКЕ, СПАСИЛАЦ, БЕЗБЕДНОСТ СПОРТОВА НА ВОДИ

Стефан Илић

ОРГАНИЗАТОР АКРОБАТИКЕ

Јована Лазић

ОРГАНИЗАТОР СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ НА ПЛАЖИ

Ања Годић

ПЛЕС И ПЛЕСНЕ КОРЕОГРАФИЈЕ

Јован Лаушевић

ШЕФ ЗА БЕЗБЕДНОСТ, СПАСИЛАЦ, ОРГАНИЗАТОР ВЕСЛАЊА

Митровић Марина

ОРГАНИЗАТОР ОБУКЕ И УСАВРШАВАЊА ТЕХНИКЕ ПЛИВАЊА
Kojic Milan

Милан Којић

ОДГОВОРНО ЛИЦЕ ПРОГРАМА «ОСТРВО СПОРТА»

 

Школица спорта “Покрет за окрет”