ЛЕТЊИ ПРИРОДЊАЧКО – СПОРТСКО – АВАНТУРИСТИЧКИ КАМП

Термини и цене кампова:

17. Август – 24. Август  2022.
Цена = 37.000 дин.

• трајање летњег кампа: шест спортских дана / шест ноћења
• Пун пансион (три главна оброка, плус 1 воћна ужина)

 

Летњи Природњачко Спортски Авантуристички Камп Копаоник представља за дете јединствен доживљај планине и природе у веома богатом програму спортских, рекреативних и забавних активноти на Копаонику. Основни циљ нам је да кроз освајање познатих врхова Копаоника упознамо децу са планином и природом, како биљним тако и животињским светом, њеним лепотама и тајнама. Али уживаћемо и у базену, они који су вични могу се опробати и у планинском бициклизму, вожња бобом на шинама или тјубинг, зип лајн, јахање коња..

Основне информације о кампу

Безбедност деце нам је на првом месту!

Зато камп воде искусни љубитељи и обожаваоци планине са дводеценијским искуством у раду са децом Домаћин природњачко – спортско – авантуристичког кампа је Хотел „Сребрнац“.
Удаљеност хотела од Београда је 285 км.
СРЕБРНАЦ, омиљено боравиште обожаваоца Копаоника и дом правих скијаша смештен је усред раскошног планинског пејзажа. За нас је веома значајно што је удаљен од свих гужви и што нам је идеално позициониран за освајање познатих врхова омиљене спрпске планине. Усресређени смо на наш план и програм, наш задатак.

Искусни љубитељи планине сматрају овај хотел најбоље позиционираним на целом Копаонику. Хотел је реновиран. Намењен је љубитељима скијања због близине стаза, а за нас то значи и познатих врхова. Од центра Копаоника хотел је удаљен 3км. Сребрнац је заправо у подножју врха Гобеље али нису нам далеко ни Караман и Караман гребен.

Адреса: “СРЕБРНАЦ”, Гобеља бб, 36354 Копаоник
Телефон рецепције: +381 37 31 00 373; +381 37 31 00 372

 

ИНФРАСТРУКТУРА КАМПА

Наша позиција на планини нам је веома значајна ствар са аспекта планинарења и пешечења, упознавање са биљним и животињским светом. Бићемо наравно корисници и свих већ постојећих спортско – рекреативних програма и садржаја на Копаонику али и ми поседујемо велики арсенал спортских реквизита како за спортске игре са лоптом тако и за атлетско авантуристички програм планиран током кампа.

СМЕШТАЈ

Деца су смештена у трокреветним или четворокреветним собама. Хотел Сребрнац има ТВ салу, галерију са билијар столом, пикадом, стоним хокејом и малом играоницом, собу за наставу или едукацију, или друштвене игре бежични интернет,теретану, велику дискотеку. Сребрнац се може похвалити магијом коју изабцује хотелска кухиња где је све базирано на домаћим локалним копаоничким састојцима који су вешто инплеметирани на шведски сто. Високо калорични доручак омогућиће нам добар погон за богат спортско – авантуристички програм освајања врхова али и довољно енергије да издржимо до ручка након ког настављамо са активностима све до вечере.

Програм кампа обухвата све спортове.

Користимо многе предности и погодности Копаоника,  чист ваздух, боравак у природи, многобројни спортски терени, планинарске и пешачке стазе, богат рекреативно – авантуристички садржај, а све смо зачинили богатим програмом и нашим богатим асортиманом справа и реквизита за децу и адолесценте.

Простор за спортки програм смештен је у хладу и пошумљеним деловима острва…

тако да деца нису директно изложена Сунцу и нема могућности да њихова нежна кожа поцрвени или дође до сунчанице.

Сам програм прилагодљив је свим временским приликама.

ДНЕВНИ ПРОГРАМ
И ВРЕМЕНСКИ РАСПОРЕД
СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ

 • 6:45ч Буђење

 • 7:00ч Јутарња гимнастика

За нас заљубљенике у природу и планину најлепши је осећај да уз излазак сунца и свеж и богат планински ваздух излазимо на јутању гимнастику.  Тиме освежавамо и окрепљујемо тело и рипремамо га за спортске и авантуристичке напоре који нас очекују у току дана. Јутарња гимнастика има више значајних функција. Поред окрепљујуће и припремне функције за дневне спортске активности када су наши другари у питању веома је подстицајна за велику нужду која нашим другарима често у одсуству од куће редставља проблем. Међутим јутарња гимнастика тај проблем лењих другара и црева лењих сигурно решава.

 • 8:00ч Доручак

 • 9:00ч Планинарско – авантуристички програм освајања познатих врхова

Најзначајнији део програма јесте пешачење и планинарење, освајање свих врхова Копаоника уз упознававање и значајних природних лепота које можемо срести на нашој најомиљенијој планини. Незаборавно искуство за децу, а прелеп и окрепљујући природни амбијент чини да су деца еуфорична и срећна, а опет смирена и трезвенија. Лековитост природе се осети и дожив чим у њу крочимо.

 • 11:30ч Ужина

 • 12:30ч Настава у природи

Настава у природи заправо се односи на учење сналажења у природи, упузнавање са биљним и животињским светом, могућим начинима преживљавања. Како и на који начин доћи до постављеног циља, планинског врха? Како препознавати могући пут и могуће стазе? Како се све можемо орјентисати у природи и који нам све инструменти помажу у томе, а шта уколико их немамо? На који начин је потребно да се односимо према животињама у природи како би и себе и њих заштитили, очували, научили да их волимо и боримо за њихово очување и опстанак? Упознавање са биљкама и које могу бити сигурно јестиве, а којих се морамо чувати.

 • 14:30ч Ручак

 • 15:00ч Друштвене игре у предивном планинском амбијенту

Данас овај вид игре међу другарима је готово заборављен. Намера нам је да га оживљавамо и откријемо им колико може бити забавнији од игрица на телефону.

 • 16:00ч Спортске игре са лоптом или одлазак у центар на спортско забавни садржај Копаоника

У близи хотела нам се налазе два терена за кошарку и фудбал. Поседујемо богат асортимах реквизита и справа за организацију свих могућих спортова са лоптом. кошарка, фудбал, одбојка, бадминтон…Ово време је такође предвиђено за богат рекреативно – спортски садржај на Копаонику на које другари могу да иду у складу са својим узрастом, могућностима, способностима и на крају жељама детета.

 

 • 20:00ч Вечера

 • 21:30ч Вечерњи програм у кампу

 • 22:00ч Предшколци спавање, најмлађи у 21 ч

 • 22:30ч Дискотека за старију децу

 • 23:30ч Лаку Ноћ!!!

ЦИЉЕБИ И МИСИЈА ЛЕТЊЕГ ПРИРОДЊАЧКО – СПОРТСКО – АВАНТУРИСТИЧКОГ КАМПА

 • Откривање и упознавање са лепотама планине и природе Копаоника
 • Унапређење здравља детета кроз посебно креиран систем и програм;
 • Спортски програм има за циљ да унапреди умеће и самопоуздање на индивидуалном и тимском нивоу, упознавање и сналажење у природи. Да поправи физичку снагу и кондицију;
 • Јединствен програм летовања за децу узраста од 4 до 14 година у ком се упознајемо са односима према планини и сналажењу на планини.
 • Програм едукаце деце и младих о природи и значају природе и физичке активности на здравље.
 • Организовање радионица и едукативних програма орјентисаних ка природи и планини;
 • Организовање спортских и уметничких активности који су посебно инспиративни на планини;
 • Организовање излета, планинарења и пешачења прилагођених индивидуалним способностима деце да би дошао до изражаја њихов таленат и да би се охрабрио напредак;
 • Подстицање пријатељства међу децом, поштовање индивидуалних различитости. Једни друге помажемо и подстичемо, нарочиту пажњу поклањамо слабијима или гојазнима, који морају да уложе много више напора од других ;
 • Развијање тимског духа и сарадње;
 • Учење младих људи како да предузму прве кораке далеко од куће с циљем да постану одговорнији и самоуверенији;
 • Буђење жеље за откривањем нечег новог и учењем кроз подстицање активног учествовања у свим дневним активностима;
 • Стварање свести о поштовању и очувању природне средине и здравља.

 

БЕЗБЕДНО НА ПЛАНИНИ ОСТРВА СПОРТА


СВИМА НАМА ДЕЦА СУ НАЈВРЕДНИЈЕ ШТО ИМАМО!

ПЛАНИНА И АВАНТУРИСТИЧКИ И СПОРТСКИ ПРОГРАМ МОГУ БИТИ ВЕОМА РИЗИЧНИ. АЛИ КАДА СУ ДРУГАРИ СА ВЕЛИКИМ ЉУБИТЕЉИМА И ПОЗНАВАОЦИМА ПЛАНИНЕ КОЈИ СУ У СВАКОДНЕВНОМ ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОМ РАДУ СА ДЕЦОМ ТАЈ РИЗИК ЈЕ МИНИМИЗИРАН.

Безбедност деце током боравка на прирадњачко спотско авантуристичком летњем кампу је на веома високом нивоу.

Безбедносни систем грађен је годинама, кроз различите тематске целина које смо спроводили са децом на планини, изграђен за сваку активност и спортску тематску целину посебно, кроз више ланаца сигурности уз специфичне, појединачне и заједничке задатке свих чланова тима. У тиму се налазе искусни планинари, орјентирац и два сертификована спасиоца са посебним задацима у току спортова на води.

Свака спортска активност због својих безбедносних специфичности се пажљиво припрема са најискуснијима из те области спорта.

Неки значајнији и већи ексцеси се до сада нису дешавали, а највеће повреде су биле огреботине и одеротине које се одмах на лицу места збрињавају од стране особе посебно обучене и припремљене за те случајеве.

Деца се обавезно мажу кремама када су изложени сунцу током активности, а нарочито у дане са појачаним УВ зрачењем, а које ви родитељи припремате у складу са типом коже вашег детета.

Ако је то значајно и важно за тренутне временске прилике обавезно је ношење, качкета или капе.

Рехидратација се врши константно. Свако дете има своју флашицу за воду која се више пута у току дана пуни свежом пијаћом водом.

Ресторан нам припрема свежу храну, здраву по традиционалном српском рецептуром од пажљиво бираних намирница који се набављају од поверљивих добављача и познатих домаћина са Копаоника, који испуњавају све стандарде контроле квалитета.

Високо-професионалан, селектован тим спортских педагога.

Свако од нас поседује многа искуства у различитим спортовима. Свакодневно се бавимо правилним телесним развојем, унапређењем моторичких способности, ширењу спортских умећа и вештина деце узраста од 3 до 12 година кроз многобројне различите спортске програме. Више десетина реализованих спортских кампова у земљи и иностранству чине наш летњи програм и рад јединственим и посебним…..

Зоран Панић

ОРГАНИЗАТОР СПОРТСКИХ ИГАРА СА ЛОПТОМ, СПАСИЛАЦ, БЕЗБЕДНОСТ СПОРТОВА НА ВОДИ
Vasiljevic Marko

Марко Васиљевић

ОРГАНИЗАТОР АТЛЕТСКИХ АКТИВНОСТИ, СПАСИЛАЦ

Стефан Илић

ОРГАНИЗАТОР АКРОБАТИКЕ

Јована Лазић

ОРГАНИЗАТОР ОРЈЕНТИРИНГА, ПЕШАЧЕЊА И СНАЛАЖЕЊА У ПРИРОДИ

Ања Годић

ОРГАНИЗАТОР ЗАБОРАВЉЕНИХ ИГАРА

Јован Лаушевић

ШЕФ ЗА БЕЗБЕДНОСТ

Митровић Марина

ЕЛЕМЕНТАРНЕ ИГРЕ
Kojic Milan

Милан Којић

ОДГОВОРНО ЛИЦЕ ПРОГРАМА «ОСТРВО СПОРТА»

 

Школица спорта “Покрет за окрет”