Летњи Камп за Предшколце намењен је нашим најмлађим другарима.

И можемо слободно рећи да је њима на спортском кампу „Острво Спорта“ прави рај. Капија за давно заборављено детињство. У природи су, целодневна игра и спорт на отвореном у друштво својих вршњака. О њима брине и стара се добро организован професионални, високо-образован тим спортских педагога са великим искуством.

Најчешће је током кампа на 6 деце предшколског узраста један спортски педагог, а ретко их буде максимално 8.

Безбедност деце  је на веома високом, професионалном нивоу. Безбедност је креирана посебно за сваку активност деце током кампа. Једини летњи камп за предшколце који поштује све мере током пандемије Covid-19.

Храна у кампу је врхунског квалитета, од најсвежијих намирница, спремљена по дечијем укусу. Родитељи имају могућност и позивамо их да сами направе и пошаљу нам свој предлог јеловника. А ми смо веома поносни што можемо да одговоримо на специфичне потребе сваког детета и критеријуме најзахтевнијих родитеља.

Предшколци су наши највернији кампери. А то уопште не изненађује јер су у друштву својих вршњака. По читав дан су на отвореном и у природи. Радују их и испуњавају многе игре и активности које се дешавају током читавог дана. На крају утисак како је све веома брзо прошло и опет су ту са својим родитељима пуни приче о својим другарима и авантуристичким и спортским догодовштинама. Са не стрпљењем очекују сваки наредни дан летњег кампа.

Утисак родитеља током кампа је да су деца сретнија, испуњенија, сталоженија и са више стрпљења. Ако пак другари проведу више недеља на кампу десиће се очигледне промене у њиховом кретању, моторичком понашању, држању тела. Показиваће веће интересоавање за кретање, спорт и спортске игре јер су много тога научили и са много већим самопоуздањем приступају свакој игри и спортској активности.

Тврдимо да се током вишенедељног боравка у кампу дете у многоме може променити. Целодневни боравак у природи и на отвореном уз спортске активности веома благотворно делују на ментално и физичко здравље детета.

Инфраструктура спортско-рекреативног комплекса на Ади је веома разноврсна и богата, уз то само ресторан „Sunset“ располаже са три различита дечија игралишта. Ми за најмлађе поседујемо богат асортиман спортских справа и реквизита, а иза нашег тима стоји готово дводеценијско искуство. Све скупа нам је омогућило да развијемо забаван и богат спортско-рекреативни програм за предшколце који користи све наведене ресурсе.

08:00 до 09:00 Окупљање и доручак
09:00 до 10:30 Покретне игре, игре и активности у паркићу.
10:30 до 11:15 Обука и усавршавање технике пливања, спортови и игре у води
11:15 до 11:45 Возић и ужина
11:45 до 12:45 Спортска активности по недељном програму
12:45 до 13:45 Други час. Спортска активности по недељном програму
14:00 до 15:30 Возић и ручак
15:30 до 17:00 Изборне активности – Креативне радионице, друштвене игре, игре у паркићу

 

Школица спорта “Покрет за окрет”