Као што и сам назив говори „ЛЕТЊИ КАМП ЗА ОСНОВЦЕ“ је програм за школарце у ком током једног недељног програма имају могућност да практикују готово све спортове.

ЛЕТЊИ-КАМП-ЗА-ОСНОВЦЕ-5За похађање кампа (ЛЕТЊИ КАМП ЗА ОСНОВЦЕ) није потребно никакво претходно спортско искуство. За све активности појединачно, постоје различите групе, а када је потребно дете има и индивидуални приступ као што на пример захтева учење вожења бицикле.

Деца су подељена у групама у складу са својим могућностима, спортским знањем и искуством. Нарочито они са веома добрим и одличним специфичним спортским знањима и вештинама имаће сигурни смо саиграча и супарника. Наши другари, садашњи и некадашњи редовни чланови поседују завидна спортска знања и вештине.

Оно што је за школарце свакако најзначајније је да су на отвореном у природи, у друштво својих вршњака. О њима брине и стара се добро организован професионални, високо-образован тим спортских педагога са великим искуством. Најчешће је током кампа на 10 деце предшколског узраста један спортски педагог, а ретко их буде максимално 12.

Безбедност деце (прочитај више) је на веома високом, професионалном нивоу. Креирана је посебно за сваку активност деце током кампа.

Родитељи имају могућност и позивамо их да сами направе и пошаљу нам свој предлог јеловника (прочитај више). А ми смо веома поносни што можемо да одговоримо на специфичне потребе сваког детета и критеријуме најзахтевнијих родитеља.

Школарци на посебан начин уживају у кампу (ЛЕТЊИ КАМП ЗА ОСНОВЦЕ). Радују се бројним спортским активностима, од којих многа никад нису ни пробали. Посебно воле узбуђења која им пружају атлетика, акробатика, пењање, скијање на води. Док би други једва чекали фудбал, кошарку, девојчице одбојку, ластиш или плесне коореографије. Јединствен природни и спортски амбијент, пријатељство и другарство који владају током кампа чине да се о кампу највише прича и најрадије се сећа.

Утисак родитеља током кампа је да су деца сретнија, испуњенија, сталоженија и са више стрпљења. Ако пак другари проведу више недеља на кампу десиће се очигледне промене у њиховом кретању, моторичком понашању, држању тела. Показиваће веће интересоавање за кретање, спорт и спортске игре јер су много тога научили и са много већим самопоуздањем приступају свакој игри и спортској активности.

Тврдимо да се током вишенедељног боравка у кампу дете у многоме може променити. Целодневни боравак у природи и на отвореном уз спортске активности веома благотворно делују на ментално и физичко здравље детета.

Сатница дневних активности током кампа

8:00   до 9:00                      Окупљање и доручак

9:00   до 10:30                    Покретне игре, игре рекетом или ЧИТАЊЕ у цветној башти ресторана.

10:30 до 11:15                   Обука и усавршавање технике пливања, спортови и игре у води

11:15 до 11:45                   Возић и ужина

11:45 до 12:45                   Спортска активности по недељном програму

12:45 до 13:45                   Други час. Спортска активности по недељном програму

14:00 до 15:30                   Возић и ручак

15:30 до 17:00                   Изборне активности – Креативне радионице, друштвене игре, игре у паркићу

 

Школица спорта “Покрет за окрет”.