Безбедносне мере у Кампу током пандемије COVID 19 биће у складу са новообјављеним смерницама ажурираних свакодневно.

У овом чланку говорићемо о свим предузетим мерама и мерама које су препоручене и карактеристичне за наш камп. Препоруке су преузете од највећих светских организација летњих спортских кампова (the American Camp Association и YMCA), а усклађене са препорукама наших епидемиолога.
За нас је здравље и безбедност деце на првом месту! Желимо и све ћемо учинити како би наше другаре током кампа заштитили.
А постоје и многе предности које летњи спортски камп „Острво Спорта“ са безбедносног аспекта сам по себи има.

Пре свега то је камп на отвореном, у природи.

При том „Острво Спорта“ је дневни камп.

Сви оброци ће се служити у баштама ресторана “Sunset“ (кад год временске прилике дозвољавају). Наши чланови и кампери са прошлих кампова знају да је то увек до сада и била пракса.
Ношење маски од стране свих чланова тима када је то потребно. Најчешће у случају када смо из неког разлога у ресторану или другој затвореној просторији.
Често прање руку, социјално дистанцирање кроз посебан систем организације мањих сталних група (не променљивих), оброке по тим групама, не стварање гужве приликом довођења и преузимања деце.
Свакодневно, рутинско чишћење целе опреме и након сваке употребе и пружање могућности кад год је то могуће да свако користи лични реквизит(бележење имена деце на реквизите).
Спровођње активности у оквиру унапред формираних затворених група, и истих професора спорта кад год је то оправдано. Ако је нужно да се опрема дели, редовно чишћење и дезинфекцију дељене опреме.
Приликом уписа у Камп сваки полазник попуњава здравствено-спортски упитник.
Родитељи потписом потврђују да дете у последње две недеље није имало температуре, а истовремено потврде да ли су били у контакту са неким ко је у неком моменту био позитиван на тесту за Вирус. Кампери уколико би допутовали из неког жаришног подручја могли би присуствовати кампу само уз тест.
Промовисати здраве хигијенске навике све време код деце, као што је прање руку и да запослени носе заштитне маске кад год је то потребно.
Системско подстицање физичке дистанце кроз повећани размак, мале групе и ограничено мешање између група.
 Где год је то потрбно, прилагодити активности и поступке како би ограничили дељење предмета као што су играчке, ствари, опрема.
 Сви запослени ће бити обучени и припремљени здравственим и безбедносним протоколима.
Припремљени су поступци за проверу знакова и симптома код деце и запослених, свакодневно по доласку и кад год постоји сумља.
Сви који се не осећају добро или се осећају малаксало, болесно, остају код куће. Не долазе у Камп!
Редовно пратимо дешавања у Београду и из подручја из којих деца долазе у камп.
Помно пратимо изостанак деце и запослених и имамо већи број обучених и припремљених замена чланове тима.
Све мере безбедности биће свакако и сваког момента усклађене са тренутном објективном ситуацијом поводом пандемије.
Ми смо већ спремни! А надам се другари да сте и Ви.

Сигурни смо да ће те уживати током читавог лета у нашем 5. по реду Летњем Спортском Кампу.